پروستات و درمان آن
غده پروستات در مردان نقش ایجاد محیط مناسب جهت تغذیه و زنده نگه داشتن اسپرم را بر عهده دارد و همچنین ترشح مایعاتی برای تغذیه و تقویت اسپرم را بر عهده دارد. بیماری پروستات اغلب بعد از 50 سالگی به وجود می آیند اما شما قبل از 50 سالگی میتوانید با انجام بعضی از کارها از ابتلا به این بیماری پروستات پیشگیری کنید.
پروستات چیست؟
پروستات یک غده کوچک در مردان است که به تولید مایع منی کمک می کند. که در قسمت زیر مثانه در مقابل راست روده، نزدیک لوله ای که ادرار و مایع منی را از بدن خارج می کند پیچیده است. این غده تمایل دارد با افزایش سن بزرگتر شود. اگر پروستات شما بیش از حد بزرگ شود ، می تواند برای سلامتی شما مشکلاتی درست کند. غده ی پروستات با افزایش سن حضور خود را در مردان یاد آوری میکند،که سرطان این غده شایع ترین سرطان در مردان است.
پروستات غده ای به بزرگی تقریبا یک گردو است که حدود 20 تا 25 گرم وزن دارد که زیر مثانه قرار دارد، مجرای ادرار همان لوله ای است که اسپرم را از بیضه و ادرار را و از مثانه و از طریق آلت تناسلی بیرون می آورد و همچنین از پروستات عبور میکند. پروستات غده ی بسیار مهمی در سیستم تولید مثل مردان است.
کار پروستات در بدن چیست؟
پروستات ترشح مایعاتی را برعهده دارد که مواد لازم را برای تقویت و تغذیه اسپرم فراهم میکند،علاوه بر آن وظیفه ی محافظت و حمل را بر عهده دارد و بیشتر از نیمی از ترشحات مایع منی بر عهده ی پروستات است
چه غذاها و خوردنی هایی برای کاهش سایز پروستات مناسب است
مطالعات نشان داده است که بیماری پروستات خوش خیم در مردانی که دارای رژیم غذایی متشکل از محصولات گوشتی و لبنی هستند ، بیشتر شیوع دارند. رژیم غذایی فاقد سبزیجات میتواند منجر به اشکال خاصی از سرطان ، به ویژه سرطان پروستات شود که برای دور ماندن از آن مردان باید رژیم غذایی مناسب داشته باشند.
یکی از مواد غذایی که منبع عالی روی است ، دانه های کنجد است. که برای سلامت پروستات بسیار مهم است .مطالعات نشان داده است که مردان مبتلا به بزرگی پروستات معمولا 75 درصد میزان روی کمتری از مردان با پروستات سالم دریافت می کنند.
مطالعات نشان داده است که بزرگی پروستات خوش خیم در مردانی که دارای رژیم غذایی متشکل از محصولات گوشتی و لبنی هستند ، بیشتر شیوع دارند. رژیم غذایی فاقد سبزیجات میتواند منجر به اشکال خاصی از سرطان ، به ویژه سرطان پروستات شود که برای دور ماندن از آن مردان باید رژیم غذایی مناسب داشته باشند.
یکی از مواد غذایی که منبع عالی روی است ، دانه های کنجد است. که برای سلامت پروستات بسیار مهم است .مطالعات نشان داده است که مردان مبتلا به بزرگی پروستات معمولا 75 درصد میزان روی کمتری از مردان با پروستات سالم دریافت میکنند
مشکلات رایج و بیماریهای پروستات
دراین مطلب چند نمونه از مشکلات غیر سرطانی بیماری پروستات را برای شما توضیح میدهیم:
- هیپرپلازی خوش خیم پروستات یا BPH در مردان مسن بسیار شایع است. این بدان معناست که پروستات شما بزرگ شده است اما سرطانی نیست. درمان BPH شامل موارد زیر است:
- بزرگ شدن پروستات اغلب هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) نامیده می شود. این سرطان نیست و خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش نمی دهد.
- انتظار : ممکن است پزشک به شما بگوید پروستات شما هنوز زیاد بزرگ نشده است و منتظر بمانید تا بزرگ شود. و در طول این مدت انتظار پزشک شما را چند وقت به چند وقت معاینه می کند.
- داروها: داروها می توانند به کوچک شدن پروستات یا شل شدن ماهیچه های نزدیک پروستات برای تسکین علائم کمک کنند.
- عمل جراحی:اگر هیچ راه دیگری موثر نبوده است ، پزشک ممکن است جراحی را برای کمک به جریان ادرار پیشنهاد کند.
- سایر درمان ها: استفاده از امواج رادیویی یا لیزر نیز گاهی برای درمان استفاده می شود.در این روش ها از گرما برای کم کردن بافت پروستات استفاده می شود.
پروستاتیت حاد باکتریایی معمولاً ناگهان از عفونت باکتریایی شروع می شود. در صورت داشتن تب ، لرز یا درد علاوه بر علائم پروستات ، فوراً به پزشک خود مراجعه کنید. اکثر موارد با آنتی بیوتیک قابل درمان هستند. همچنین ممکن است برای کمک به درد یا ناراحتی به دارو نیاز داشته باشید.
این بیماری ساده ترین نوع پروستات برای تشخیص است که در صورت عدم درمان می تواند تهدید کننده زندگی باشد
پروستاتیت باکتریایی مزمن عفونتی است که بارها و بارها عود می کند. درمان این مشکل نادر می تواند سخت باشد. گاهی اوقات ، مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک ها ممکن است موثر باشد.
حتی اگر پروستاتیت مزمن باکتریایی درمان شود ممکن است همچنان باکتری ها در پروستات زنده بمانند و علائم اغلب باز می گردد ، اغلب برای درمان این بیماری استفاده طولانی مدت از آنتی بیوتیک ضروری است
پروستاتیت مزمن که سندرم درد مزمن لگن نیز نامیده می شود ، یک مشکل شایع پروستات است. این می تواند باعث درد در ناحیه کمر ، کشاله ران یا نوک آلت تناسلی شود. درمان ممکن است به ترکیبی از داروها ، جراحی و تغییر شیوه زندگی نیاز داشته باشد.
حتما در مورد درمان های بالا با پزشک خود در مورد عوارض جانبی درمان صحبت کنید
در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر فوراً به پزشک مراجعه کنید:
- میل مکرر به ادرار کردن لازم است در طول شب بارها از خواب بیدار شوید تا ادرار کنید
- وجود خون در ادرار یا مایع منی
- درد یا سوزش ادرار
- انزال دردناک درد
- سفتی مکرر در ناحیه کمر ،لگن، ناحیه لگن یا راست روده یا بالای ران
- دریبل ادرار
خرید مستقیم داروی پروستات کاژوا
پک vip داروی گیاهی پروستات کاژوا
1199000تومان
سرطان پروستات
سرطان پروستات اغلب در مردان مسن رخ میدهد و درمان آن الزاما جراحی نیست، سرطان پروستات مثل تمام سرطان ها هر چه در مراحل اولیه تشخیص داده شود موفقیت درمان آن بیشتر است.
سه نوع بیماری در زمینه ی پروستات وجود دارد:
سرطان پروستات
هایپرپلازی خوش خیم پروستات یا بزرگی خوش خیم پروستات
پروستاتیت
سرطان پروستات در بین مردان ایرانی شایع است. شانس شما برای ابتلا به سرطان پروستات ممکن است تحت تأثیر موارد زیر باشد:
- سن. مردان بالای 50 سال بیشتر در معرض خطر هستند.
- سابقه خانوادگی. اگر پدر یا برادر شما مبتلا به سرطان پروستات بودند ، احتمال ابتلا به آن نیز بیشتر است.
- رژیم غذایی. احتمال ابتلا به سرطان پروستات در مردانی که رژیم های پرچرب دارند بیشتر است.
آزمایش PSA
به طور کلی آزمایش PSA سالانه در مردان بدون علائم توصیه نمی شود. با این حال ، در مردانی که علائم پروستات را گزارش می دهند ، آزمایش PSA (همراه با معاینه دیجیتال مقعدی) می تواند به پزشکان در تعیین ماهیت مشکل کمک کند. در مردانی که تحت درمان سرطان پروستات قرار گرفته اند ، ممکن است از تست PSA برای بررسی بازگشت سرطان استفاده شود.
جالب است بدانید سرطان پروستات شایع ترین سرطان و دومین علت اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در مردان درآمریکا است. سرطان پروستات معمولاً بسیار آهسته رشد می کند و یافتن و درمان آن قبل از بروز علائم ممکن است سلامت مردان را بهبود ندهد یا به طول عمر آنها کمک نکند.
برخی از انواع سرطان پروستات غیر تهاجمی هستند و به همین علت ممکن است فرد هیچ علائمی نداشته باشد
سرطان پروستات رشد بدخیم سلولهای آن است که ممکن است به مرورگسترش یابد و بافتهای دیگر بدن را هم درگیر کند، که برخی از نشانه های ان عبارتند از :
تکررادرار خصوصا در هنگام شب
دیدن خون در ادرار یا منی
احساس درد و سوزش در تخلیه ادرار
مشکل در شروع ادرار
بندآمدن ادرار یا قطره قطره آمدن ادرار
سفتی و درد پی در پی در ناحیه شکم
مشکل در انجام فعالیت های جنسی
جراحی به روش باز و جراحی به روش تراش پروستات از مجرا از روش های جراحی پروستات هستند.
مراقبت های لازم برای بعد از عمل جراحی
ترغیب بیماربه راه رفتن و تحرک داشتن
برای جلوگیری از یبوست از داروهای طبیعی استفاده شود
پرهیز از مصرف الکل و قهوه و غذاهای تند
انجام ورزش های عضلانی لگن برای خروج بهتر ادرار
تدا بیر ضروری برای درمان بزرگی پروستات
1-روزانه یک مشت تخم کدوی بی نمک مصرف شود
2-چای سیاه قاتل پروستات است از خوردن ان بپرهیزید
3-هر شب در لگن ابگرم بنشینید این کار بسیار موثر و کار ساز است
4-پرهیز از مصرف نوشیدنی های صنعتی و ترشیجات و گوشت
5-در هر وعده ی غذایی یک قاشق چایخوری تخم سیاهدانه میل شود
6-دمنوش گیاه گزنه از داروهای تخصصی برای درمان این بیماری است
چه غذاها و خوردنی هایی برای کاهش سایز پروستات مناسب است
مطالعات نشان داده است مردانی که مقادیر زیاد گوشت قرمز، گوشت فراوری شده و سوسیس و کالباس مصرف می کنند به این نوع سرطان بیشتر دچار می شوند و به همین علت توصیه می شود که مصرف گوشت قرمز در این بیماران بسیار محدود شود و هرگز از سوسیس و کالباس استفاده نکنند.
از طرف دیگر، مصرف کالری زیاد و مصرف مداوم مواد شیرین و قندهای ساده و شکر مانند انواع شیرینی ها و کیک ها و نوشابه، همچنین مواد غذایی پرچرب به ویژه چربی های ترانس و اشباع مانند روغن های حیوانی یا جامد، کره و لبنیات پرچرب، التهاب پروستات را بیشتر می کند که در رژیم غذایی باید بسیار محدود شود؛ توصیه می شود که شیر و لبنیات مصرفی از نوع پاستوریزه باشد و از نوع کم چرب یا بدون چربی مصرف شود.
تحقیقات نشان می دهد که هرچه مصرف میوه ها و سبزی ها در رژیم غذایی بیشتر باشد، به علت خواص آنتی اکسیدانی احتمال بروز بیماری پروستات کمتر می شود. مصرف سبزی ها و میوه های سبز، زرد، نارنجی و قرمزرنگ به ویژه گوجه فرنگی، انواع توت ها، انواع کلم ها، مرکبات مانند پرتقال، لیمو و گریپ فروت، انار، هندوانه، فلفل دلمه ای های رنگی، سیر و پیاز، هویج و چغندر نقش محافظتی مهمی در پیشگیری از التهاب و بزرگ شدن پروستات دارد.
گوجه فرنگی حاوی رنگدانه قرمز به نام «لیکوپن» است که نقش مهمی در کاهش سطوح PSA و التهاب پروستات دارد. لازم به ذکر است که لیکوپن به هنگام حرارت دیدن مثلا در قالب املت یا به صورت گوجه فرنگی پخته در انواع خوراک، اثربخشی بیشتری دارد. لیکوپن در هندوانه، فلفل دلمه ای های قرمز، پرتقال های توسرخ، گریپ فروت و زردآلو نیز یافت می شود که توصیه می شود مردان روزانه از این منابع غذایی استفاده کنند.
رژیم غذایی کم چرب و پرفیبر، مصرف حبوبات و غلات کامل به دلیل فیبر بالا و مصرف منابع اسیدهای چرب امگا ۳ مانند ماهی و غذاهای دریایی و مغزها مانند گردو و بادام و روغن زیتون باید مورد توجه قرار گیرد. مصرف مواد غذایی مانند آووکادو، سویا و جوانه گندم نیز می تواند مفید باشد؛ زیرا این مواد غذایی سرشار از «بتاسیتواسترول» هستند که بزرگ شدن پروستات را کاهش می دهد.
توت فرنگی، بلوبری، تمشک و توت سیاه بخشی از خوراک ها برای پروستات های بزرگ می باشند. این غده بواسطه هورمون های قوی مثل هورمون های جنسی تستسترون کنترل می شود. در این غده، تستسترون به هورمون دیگری بنام دی هیدروتستسترون (DHT) تبدیل می شود. بالابودن سطح DHT باعث بزرگ شدن سلول های پروستات می شود. برخی خوراکی ها و نوشیدنی ها بدلیل اثراتی که بر تستسترون و سایر هورمون ها دارند، بر سلامت این غده تاثیر می گذارند.
خرید مستقیم داروی پروستات کاژوا
پک vip داروی گیاهی پروستات کاژوا
1199000تومان
- دو قوطی 60عددی کپسول پروستات
- دو قوطی قرص پروستات
- دو قوطی قرص مرکب
- یک بسته معجون سیاهدانه
خرید مستقیم داروی پروستات کاژوا
پک vip داروی گیاهی پروستات کاژوا
1199000تومان- دو قوطی 60عددی کپسول پروستات
- دو قوطی قرص پروستات
- دو قوطی قرص مرکب
- یک بسته معجون سیاهدانه
درمان سرطان پروستات از طب سنتی
اگر قصد استفاده کردن از داروهای گیاهی برای درمان پروستات را دارید حتما باید زیر نظر متخصص طب سنتی مصرف شود و از نسخه های اینترنتی پرهیز شود.
مصرف داروهای گیاهی هم همچون داروهای شیمیایی تداخل دارویی دارند، که به اشتباه مصرف کردن انها مشکلاتی را به بار می آورد که حتما باید با مشورت پزشک مصرف شود .انواع سبزیجات تازه و،دارچین ، آویشن ،عسل،تخمه کدو و زردچوبه از جمله داروهای طبیعی مفیدی در طب سنتی هستند که برای بیماری پروستات غیر پیشرفته کارساز است.داروی گیاهی کاژوا برای درمان پروستات یک پیشنهاد ویژه می تواند باشد
به طور خلاصه، آنچه کارشناسان توصیه می کنند بدین شرح است:
- هر روز حداقل پنج وعده میوه و سبزی بخورید. از میوه ها و سبزیجاتی که رنگ تیره و براقی دارند، استفاده کنید.
- نان غلات کامل را به جای نان سفید انتخاب کنید و ماکارونی و غلات سبوس دار را در وعده های غذایی خود جای دهید.
- مصرف گوشت قرمز از جمله گوشت گاو، خوک، بره و بز و گوشت های فرآوری شده مانند بولونیا و هات داگ را محدود کنید. ماهی، مرغ بدون پوست، لوبیا و تخم مرغ از منابع سالم پروتئین هستند.
- از چربی های مفید مانند روغن زیتون، مغزها (بادام، گردو، پیکن) و آووکادو استفاده نمایید. مصرف چربی های اشباع شده موجود در لبنیات و سایر محصولات حیوانی را محدود کنید. از مصرف چربی های نیمه هیدروژنه (چربی های ترانس) که در بسیاری از فست فودها و غذاهای بسته بندی شده وجود دارد، خودداری کنید.
- از مصرف نوشیدنی های شیرین شده با شکر مانند نوشابه های گازدار و بسیاری از آب میوه ها اجتناب نمایید. بصورت گاه به گاه شیرینی بخورید.
- استفاده از نمک را کم کنید. با خواندن و مقایسه برچسب های غذایی، غذاهای کم سدیم را انتخاب نمایید. استفاده از غذاهای کنسرو شده، فرآوری شده و منجمد را محدود کنید.
- به مقدار هر وعده غذایی دقت کنید. به آرامی غذا بخورید و وقتی سیر شدید دست از غذا خوردن بکشید.
پیشگیری
فعالیت بدنی منظم ورزش منظم در بهبود عملکرد سیستم ایمنی و مبارزه با انواع بیماری ها نقش چشمگیری دارد. داشتن رژیم غذایی مناسب براساس تحقیقات اخیر دیده شده است که مصرف مناسب مکمل های غذایی سرعت رشد سرطان پروستات را کاهش میدهد مانند:گوجه فرنگی،ویتامین دی،کلم،اسفناج،چای سبز. غربالگری برای تشخیص به موقع سرطان پروستات که برای گروه های پر خطر باید از سن چهل سالگی به غربالگری سرطان بپردازند.
- مصرف موادی از قبیل شیر سویا،ماست،نان سویاو میسو.
- ورزش منظم و کنترل وزن
- پرهیز از ادرار به صورت ایستاده
- پرهیز از مصرف خوراکی های صنعتی مانند شکر سفید و ترشیجات
- احتیاط در خوردن گوشت قرمز سرخ کرده
- چک آپ شدن به موقع به متخصص
- عدم زیاده روی در مصرف لبنیات و پروتئین
- رعایت بهداشت جنسی برای پیشگیری از عفونت پروستات
- مصرف زردچوبه و لیموی تازه در رژیم غذایی