آرتروز چیست؟
بیماری آرتروز که در اصطلاح به آن بیماری فرسایش مفصل نیز گفته میشود نشان دهنده تحلیل و از بین رفتن غضروف در محل مفاصل است. با پیشرفت این بیماری، غضروف به تدریج نازک شده و در برخی موارد بهطور کامل از بین میرود.
علاوه بر این، استخوانها در نتیجه فرسایش مفصل ضخیمتر شده و حتی ممکن است این شرایط باعث تشکیل زائدههای استخوانی شود. به همراه این تغییرات، التهاب در غشای سینویال یا نازک شدن جداره اطراف مفصل نیز ممکن است برای فرد ایجاد شود. در واقع جداره مفصل، مایع سینویال یا روان کننده را در محل خود نگه میدارد.
تمام این عوامل میتوانند باعث ایجاد درد و نقص حرکتی در مفصل شوند. آرتروز میتواند در همه مفاصل بدن ایجاد شود، اما در اکثر موارد این مشکل را میتوان در مفاصل زانو و لگن که وزن بدن بر روی آنها قرار دارد، مشاهده کرد.
راههای پیشگیری از بروز آرتروز در طب سنتی
اقدام برای کاهش خطر ابتلا و پیشرفت آرتروز در طب سنتی اهمیت ویژهای دارد چراکه علاوهبر تاثیر روی کیفیت زندگی بیماران باعث کاهش بار اقتصادی بر جامعه و خانوادهها میشود طراحی برنامههای پیشگیری از آرتروز در طب سنتی مستلزم شناخت عوامل مؤثر در ایجاد این بیماری است خصوصا پیشگیری از بروز بیماریهای روماتیسمی است عوامل مورد بررسی سن جنس چاقی قومیت منطقه زندگی مزاج شخص شغل سطح تحصیلات و سابقه مصرف سیگار یا انواع تنباکو سبک زندگی و میزان رعایت سته ضروریه در سبک زندگی شخص است یعنی نوع خوردن اشامیدن وعادت های غذایی با توجه به مزاج وسوءمزاج ها و حرکت سکون و یعنی شخص ورزش و میزان فعالیت بدنی و احتباس استفراغات شخص مورد بررسی است و علاوه بر ان در این میان در تحقیقی که انجام گرفته بود فاکتور سن و جنس بصورت معنی داری عامل خطر برای ارتروز زانو محسوب می گردد و خانم ها بیشتر مبتلا به ارتروز زانو می شوند و فاکتور دیگر اضافه وزن و چاقی است یعنی نسبت دورکمر به دور باسن درافراد مبتلا به ارتروز زانو بیشتر از گروه شاهد بوده است بنابراین ورزش و داشتن فعالیت های بدنی عامل مهمی در پیشگیری از بروز بیماری ارتروز درطب سنتی محسوب می شود.
درمان گیاهی آرتروز:
۱. «مغز گردوی تازه (۱۵۰ گرم) + افیون اصل (۱۰ گرم) + کافور (۵ گرم)» را بکوبید و در سرکه ی تند گرم و صاف کنید و میل کنید.
۲. برای درمان آرتروز سه ماه شنای کرال بروید.
۳. حمام آفتاب (پیش از آن ترکیب روغن زیتون + آب لیمو به تن بمالید) آرتروز را رفع می کند.د.
۴.برای درمان آرتروز سنجد را با هسته پودر کنید روزی نیم مشت میل کنید (کمی آب آلو برای رفع «یبوست » مصرف شود).
۵.آش آبغوره و سوپ «جوجه ی مرغ + جعفری زیاد + سیر» با آب لیموی تازه بخورید.
۶.روی موضع چربی زیر پوست گوسفند (لانولین) بمالید و یک روز ببندید و دوباره باز کنید و بشویید و بگذارید یک ساعت هوا بخورد و دوباره بمالید و ببندید تا پانزده بار تکرار کنید).
۷. ضماد «قسط (۵ گرم) + مرزه ی تازه یا تخم مرزه های جوانه زده (۴ گرم) + عسل + گشنیز (۳ گرم)» (درمان انواع آرتروز به ویژه گردن)
۸.برگ گردو و برگ چنار را بجوشانید و ضماد کنید (به مدت ده دقیقه) و سپس نیم ساعت به حمام داغ بروید و بعد در حمام تفاله ها را با عسل گرم کرده به مدت سه تا چهار ساعت به صورت گرم ببندید.
۹.پودر هسته ی زیتون + پودر صدف + موم عسل + زعفران (به مقدار اندک) + روغن زیتون بودار، پیش از خواب با آب داغ استحمام کنید سپس ناحیه را خشک کنید و با پارچه ی سبز ببندید و بگذارید چهل دقیقه بماند و سپس با آب داغ بدن را بشویید و خوب ماساژ دهید.
۱۰.گرم نگه داشتن موضع.
۱۱.«روغن زیتون(۲۰۰ گرم) + موم عسل (۵۰ گرم) + برگ گردو (۳ عدد) + الانولین (۳۰ گرم) + پودر هسته ی زیتون (۱۵ گرم) + سیر پوست کنده (۱۰ عدد) + برگ و میوهی کاج (یک شاخه) + قسط تلخ (۱۵گرم) + فلفل سیاه (۵۰ گرم) + برگ نعناع تازه (۵ شاخه) + مرزه ی تازه (۷ شاخه) + گزندی تازه یا خشک (۲۰ گرم)» را با روش بن ماری در روغن زیتون در ظرفی بریزید و آن ظرف را در آب جوش حرارت دهید (به مدت ۳۰ دقیقه)، سپس بگذارید نیم ساعت در ظرف بماند تا مواد مؤثر جذب روغن شود. سپس همه را در پارچه ی تنزیب بچلانید و کمی سرکه ی سفید اضافه کنید و در قوطی خالی کرم بریزید و روزی سه تا پنج بار به مدت ۲۰ ثانیه روی موضع بمالید (اگر پس از حمام آب داغ استفاده شود بسیار مؤثرتر است و سپس با پارچه ی سبز ببندید.
- برای درمان قطعی آرتروز و پوکی استخوان می توانید از داروی گیاهی پوکی استخوان کاژوا که در زیر به آن اشاره میشود استفاده کنید.
پکیج دارویی پوکی استخوان کاژوا
داروی غضروف ساز قوی
برای خرید و مشاوره در مورد داروی گیاهی پوکی استخوان و آرتروز کاژوا با شماره ۰۹۳۰۰۶۶۰۳۸۰ تماس بگیرید.